Om oss

 

OM OSS

Manfreds Herr AB startade år 1929 och har sen dess arbetat i samma anda 91år framåt, vi brinner för personlig service. Där vi hjälper till med allt från att sy upp kläder till stil råd. Trots vår lilla butik i småstaden Vadstena längst med Vättern i Östergötland. Så har vi ett stort utbud på storlekar, allt från XS till 4XL. Vi har allt från topp till tå för den välklädde mannen. Byxor, skjortor, tröjor, kavajer och klockor osv.

Vi har klädmärken som Oscar Jacobson, Hansen&Jacob och Gant m.fl

Varmt välkomna till Manfreds och vackra Vadstena!

 

VÅR HISTORIA

Från springpojke till egen företagare!

Manfred Andersson grundare till Manfreds herr i Vadstena började sin bana som springpojke hos Berndt Carlsson A/B i början av 1920-talet.

1928 slutar han som springpojke och öppnar sin första butik, på Hofvsgatan Löfs gård. För att sedan den 14 mars 1929 överta Ruth Schagerströms Modeaffär på Storgatan 19 och öppnar Manfred Andersson Herr och Manfred Andersson Modeaffär som hans fru Karin Andersson förestod.

butiken_21939 blev så Berndt Carlsson A/B till salu och Manfred Andersson övertog rörelsen och bytte då namn till Manfreds Herr och Dam. I samband med detta flyttade då butiken in i det hus på Storgatan 11, där butiken fortfarande idag ligger.

1967 avled Manfred Andersson och Manfreds herr övertogs av hans söner Lennart och Bruno Manfredson. Dom drev sedan butiken vidare till 1977 då Bruno Manfredson blev ensam ägare till Manfreds Herr.

1983 avvecklades Manfreds Dam och man satsade istället på att endast sälja herrkläder.

2005 blir Klas och Mats Manfredson ägare till butiken och driver den fortfarande i samma anda som Manfred Andersson en gång gjorde, där vi lägger stor vikt vid den personliga servicen. Klas är Vd och jobbar heltid i butiken, Mats däremot jobbar inte heltid i butiken utan hoppar in som extra resurs vid behov. Bruno Manfredson är fortfarande verksam i rörelsen och jobbar 1 dag i veckan i butiken samt med diverse inköp, inredning och skyltning.

Välkommen att kontakta oss.