Henri Lloyd

ETT MÄRKE ATT RÄKNA MED

Henri Lloyd är ett brittiskt varumärke som grundades i Manchester av Henri Strzelecki. Henri Lloyd har varit ett märke att räkna med under lång tid. Dels på grund av sin innovativa design, men också för sin höga kvalité. Henri Lloyd har alltid varit väldigt nytänkande. De var bland annat först med att tejpa sömmar och att använda kardborreband. Under de senaste åren har Henri Lloyd dessutom vunnit många priser för sina Blue-Eco produkter, det vill säga prudukter som enbart är tillverkade av återvunnet material.

Likt andra stora sportvarumärken har Henri Lloyd använts av stora äventyrare och pionjärer inom segling. Bland annat Sir Francis Chichester, Sir Robin Knox-Johnson och Sir Ranulph Flennes. Även idag nyttjas Henri Lloyd av stora namn, exempelvis så används märket den trefaldiga OS-guld medaljören Ben Ainslie och hans besättning.

Henri Lloyd återfinns inte heller bara i sport, många stora band, musiker och mediapersonligheter använder det också. Under 80-talet valde den Milanesiska ungdomsrörelsen Paninari att använda Henri Lloyds jacka ”consort” som en del av sin uniform. Ett samarbete med den italienska designern Olmes Carretti startades och i och med detta växte Henri Lloyds varumärke avsevärt. Henri Lloyd har alltid haft ledord så som ärlighet, integritet och frihet. Detta lever kvar än idag genom grundarens söner som driver företaget. I Henri Lloyds sortiment kan du hitta allt ifrån rena seglarjackor till modeplagg och t-shirts. På andmotion erbjuder vi för övrigt olika jackor, skor, byxor och andra tillbehör. Hög kvalité och stor innovation leder märket framåt än idag. Det är kul att vi här på andmotion får vara med och sälja deras varor, hoppas du gillar dem lika mycket som vi gör!