Oscar of Sweden

ONLY SHIRTS SINCE 1949

Oscar of Sweden är ett familjeägt företag som tillverkar och säljer moderiktiga skjortor till moderna och medvetna män. Oscar of Sweden har jobbat med hantverk, kvalitet och stil sedan starten i Borås 1949.

Vi har arbetat med skjortor, skjortor och ännu fler skjortor i över 60 år, så vi kan det här. När företaget grundades 1949, drevs det från en liten källare i textilstaden Borås. Ägarna, syskonen Per och Eva Åhman började tidigt med att pressa kragar och klippa till trådar, under deras pappas vakande öga. Idag säljs kvalitetsskjortor från Oscar of Sweden över hela världen, men designas fortfarande hemma i Borås.

Vi är dedikerade till detaljerna. Varje söm, mönster, passform och snitt måste vara helt perfekt. Vi lämnar ingen detalj åt slumpen. Det ska både synas och kännas att du bär en skjorta från Oscar of Sweden. Därför lägger vi också stor vikt i valet av exklusiva textiler, knappar och tråd till vävningsteknik och tvättning av tygerna. I tygväg erbjuder vi allt från linne till tvättat denim, chambray.

Det finns inga speciella tillfällen eftersom varje tillfälle är unikt och kräver sin skjorta. Därför har vi skjortor som passar för vardag, arbete, fest, bröllop, begravning eller andra stunder då din skjorta behöver vara stilren, uppklädd, preppy, elegant, sportig, ledig, eller bara snygg och bekväm.